Fair Fabrics plaid voor NRC

Foto: Geert van Hertum. Foto op de achtergrond: Lenny Oosterwijk in Gallery Untitled, Rotterdam

Onze prachtige handgeweven, wollen plaids zijn vanaf vandaag exclusief te koop bij NRC webwinkel.

Klik hier om rechtstreeks naar de webwinkel van NRC te gaan. 

Een heerlijk dik, zacht en wollen plaid, voor op de bank of over het voeteneinde van het bed. Wij hebben dit plaid exclusief voor de lezers van NRC ontworpen en in drie verschillende kleuren laten maken; donkerblauw, grijs en rood. 

Het Fair Fabrics plaid is verkrijgbaar in de kleuren donkerblauw, grijs en rood. Foto: Geert van Hertum

De plaids worden handgeweven, voor een eerlijke prijs, door een middelgroot weefcoöperatief in centraal Marokko. De wevers hebben jarenlange weefervaring en gebruiken uitsluitend materialen van hoge kwaliteit. Ze werken samen met elkaar aan de groei en professionalisering van hun organisatie. Bovendien ondersteunen ze via het eigen atelier daklozen en probleemjongeren uit de naaste omgeving. Zij bieden deze mensen, via het leren van een vak, een nieuw toekomstperspectief. 

Eén van de wevers in het atelier in Marokko.

Alle plaids zijn naar Nederland verstuurd en bij Onze Zaak stuk voor stuk verpakt in dozen en voorzien van een kaart met informatie over de makers. Onze Zaak is een bijzonder bedrijf waar ze mensen met een verstandelijke beperking en met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen aan dagelijks werk. Eén van hen is Ahlam. Wij delen de liefde voor Marokko en vooral de Marokkaanse keuken bleek veel gespreksstof op. Voordat we het wisten waren er 3 volle, hoge pallets met plaids voor NRC ingepakt!

Samen met Ahlam inpakken en kletsen over een gezamenlijke liefde: Marokko

Maat: 130 x 180 cm
Prijs: € 119,00
Verkrijgbaar in drie kleuren: donkerblauw/wit, grijs/wit en rood/wit
Materiaal: wol (95%) op biologisch katoen (5%)

Foto: Geert van Hertum, Locatie: Gallery Untitled, Rotterdam

Foto: Geert van Hertum