Fair Fabrics linnen servetten warm antraciet olijfgroen zwart

De linnen servetten van Fair Fabrics

Fair Fabrics heeft een mooie set linnen servetten ontwikkeld en ambachtelijk laten borduren in één van onze ateliers in Tunesië. De servetten zijn gemaakt van boventallig linnen en zijdegaren uit de Europese high fashion industrie en in onze webwinkel te verkrijgen.

Onze servetten sets worden (in Nederland) GRATIS thuisbezorgd

Het borduuratelier waar deze servetten zijn gemaakt ligt in het oosten van Tunesië, waar van oudsher borduren erg belangrijk is. Najib heeft het ambacht van zijn ouders geleerd en is een aantal jaar geleden zijn eigen atelier gestart. Er werken momenteel 5 vrouwen in het atelier, die hij zelf heeft opgeleid tot professioneel borduurster. Najib wil het ambacht graag behouden voor de volgende generatie en is dan ook blij dat er ook jongere vrouwen in zijn atelier werken.

In Nederland zijn alle servetten gesorteerd, voorzien van een wikkel in netjes verpakt door Monique en Lucy van Onze Zaak. Onze Zaak is een beschermde werkplek voor medewerkers met een verstandelijke, psychische en lichamelijke beperking. 

Fair Fabrics NRC cadeauspecial 2022 linnen servetten Onze Zaak

Zo werken wij aan een steeds beter kloppende keten, waarbij we niet alleen letten op de arbeidsomstandigheden, maar ook denken aan een inclusief werkveld, recycling en upcyling van materialen en duurzame logistieke oplossingen. 

Laten we niet vergeten dat de servetten natuurlijk prachtig zijn geworden. Ze zijn gemaakt van soepel en zacht linnen en hebben elk een warme kleur als basis, waarop met de hand heel substiel een lijnenspel is geborduurd. De garens zijn van zijde, katoen en viscose en, net als het linnen, afkomstig uit boventallige voorraden uit de Europese high fashion industrie. Topkwaliteit materialen die in de magazijnen zijn blijven liggen, omdat de kleur net niet passend was, ontwerpen of gehele collecties na het bestellen van de stof werden gewijzigd of zijn komen te vervallen, maar ook gewoon omdat er teveel is besteld bij de weverijen.

Fair-Fabrics-NRC-Cadeauspecial-2022-main-landscape

Een set bestaat elk uit 4 servetten, verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren: zwart & olijfgeel en warm antraciet.

Kleuren: zwart, olijfgeel en warm antraciet
Materiaal: linnen & zijde
Maat: 40 x 40 cm