Aardbeving Marokko

Wij zijn geschokt door de overweldigende natuurramp in Marokko. Er is zoveel verdriet, verlies en angst.

Na een paar dagen onzekerheid hebben we nu gelukkig contact gehad met al onze ambachtelijke werkplaatsen en hebben we bevestigd gekregen dat alles goed gaat, beperkte materiële schade daar gelaten.

Het wordt elke dag duidelijker dat de gevolgen van de ramp nog niet te omvatten zijn. We zien beelden van totaal verwoeste gemeenschappen, de kans op het vinden van overlevenden bestaat uitsluitend uit wonderen en de roep om hulp kan niet luid genoeg zijn. Het land verenigt zich zoals wij het kennen, en we willen dit ondersteunen om vanaf hier te helpen met alles wat we kunnen. Als we iets terug kunnen geven voor alles wat we van het land hebben mogen ontvangen, moeten we dat nu doen.

Initiatieven om te ondersteunen

We hebben een aantal initiatieven op een rij gezet die we kunnen ondersteunen:

Rode Kruis Nederland
Artists for Morocco
Go Fund Me voor 50 huizen > Deze ‘Go Fund Me voor 50 huizen’ is een inzamelingsactie om de wederopbouw van huizen in Makhfaman te helpen financieren. Zij bevinden zich binnen een straal van ongeveer 30 km van het epicentrum van de aardbeving. Het is een dorp dat een kwart van zijn woningen heeft verloren en 50 van de 240 huizen moet worden herbouwd. Wij kennen de initiatiefnemers persoonlijk en weten daarom dat het geld op de juiste plek terechtkomt.

Shop en doneer

In onze online winkel verkopen wij kussens, plaids en aardewerk van coöperaties uit het getroffen gebied. Gelukkig zijn zij, afgezien van de materiële schade, niet direct getroffen, maar helpen ze momenteel 24/7 iedereen die ze kunnen. Met het ophalen en bezorgen van goederen als dekens, kleding en tenten, maar ook met medicijnen en schoon drinkwater. Wij willen hen hierin graag ondersteunen.

We zullen alle opbrengsten van de verkoop van alle producten gemaakt door deze ambachtelijke werkplaatsen doneren aan onze coöperaties, zodat zij nog meer noodzakelijke artikelen kunnen kopen voor de getroffenen.

Shop hieronder aardewerk, plaids en kussens van onze lokale coöperaties. Bedankt!