Linnen servetten

Fair-Fabrics-NRC-Cadeauspecial-2022-sets

Foto: Mathijs Labadie

Trots zijn we! In opdracht van NRC hebben wij een exclusieve set linnen servetten mogen ontwikkelen en ambachtelijk laten borduren in één van onze ateliers in Tunesië. 

De servetten zijn gemaakt van boventallig linnen en zijdegaren uit de Europese high fashion industrie en tijdelijk bij NRC webwinkel in een genummerde, beperkte oplage te verkrijgen.

Het atelier van Najib

Het borduuratelier waar deze servetten zijn gemaakt ligt in het oosten van Tunesië, waar van oudsher borduren erg belangrijk is. Najib heeft het ambacht van zijn ouders geleerd en is een aantal jaar geleden zijn eigen atelier gestart. Er werken momenteel 5 vrouwen in het atelier, die hij zelf heeft opgeleid tot professioneel borduurster. Najib wil het ambacht graag behouden voor de volgende generatie en is dan ook blij dat er ook jongere vrouwen in zijn atelier werken. 

Fair Fabrics NRC cadeauspecial atelier servetten

Najib, zus Zehra en de dames van het borduuratelier

Onze Zaak

In Nederland zijn alle servetten gesorteerd, voorzien van een wikkel in netjes verpakt door Monique en Lucy van Onze Zaak. Onze Zaak is een beschermde werkplek voor medewerkers met een verstandelijke, psychische en lichamelijke beperking. 

Fair Fabrics NRC cadeauspecial 2022 linnen servetten Onze Zaak

Monique en Lucy van Onze Zaak

Zo werken wij aan een steeds beter kloppende keten, waarbij we niet alleen letten op de arbeidsomstandigheden, maar ook denken aan een inclusief werkveld, recycling en upcyling van materialen en duurzame logistieke oplossingen. 

Prachtige servetten

Maar laten we niet vergeten dat de servetten natuurlijk prachtig zijn geworden. Ze zijn  gemaakt van soepel en zacht linnen en hebben elk een warme kleur als basis, waarop met de hand heel substiel een lijnenspel is geborduurd. De garens zijn van zijde, katoen en viscose en, net als het linnen, afkomstig uit boventallige voorraden uit de Europese high fashion industrie. Topkwaliteit materialen die in de magazijnen zijn blijven liggen, omdat de kleur net niet passend was, ontwerpen of gehele collecties na het bestellen van de stof werden gewijzigd of zijn komen te vervallen, maar ook gewoon omdat er teveel is besteld bij de weverijen.

Fair-Fabrics-NRC-Cadeauspecial-2022

Foto: Mathijs Labadie

Fair-Fabrics-NRC-Cadeauspecial-2022

Foto: Mathijs Labadie

Tunesië

Tunesië heeft een turbulente tijd achter de rug met o.a. de hoogste Covid-19 besmettingscijfers van het gehele Afrikaanse continent, maar ook nationale en internationale politieke onrust. Het inkomen van vele vakateliers is vaak weg gevallen door de recente economische neergang. Met deze bijzondere samenwerking tussen NRC webwinkel en Fair Fabrics werd de borduurcoöperatie van Najib 1,5 maand van werk voorzien met een eerlijke prijs, servetten met mooie impact.

Fair-Fabrics-NRC-Cadeauspecial-2022

Foto: Mathijs Labadie

Dit product is exclusief verkrijgbaar bij de NRC webwinkel.

Een set bestaat elk uit 6 servetten in 2 verschillende kleuren. Er zijn 2 verschillende kleursets beschikbaar: zwart & olijfgeel en zwart & warm antraciet.

Fair-Fabrics-NRC-Cadeauspecial-2022

Foto: Mathijs Labadie

Fair-Fabrics-NRC-Cadeauspecial-2022

Foto: Mathijs Labadie

Fair-Fabrics-NRC-Cadeauspecial-2022

Foto: Najib