Meestal delen we vooral leuk nieuws, omdat het fijn is om te vertellen. Hoewel er bij ons natuurlijk ook het nodige achter de schermen gebeurd wat minder leuk is, was de gebeurtenis van afgelopen vrijdag wel eén van onze diepste dieptepunten. Eén van onze Marokkaanse weefcoöperaties is volledig afgebrand. 

Toen wij daar 7 jaar geleden voor het eerst kwamen waren er ongeveer 40 mensen aan de slag, nu zijn dat er 700. De coöperatie bevindt zich in een kleine rurale gemeenschap in Centraal Marokko. Bijna elke familie is via één of meerdere gezinsleden verbonden aan de weverij, deze ramp treft daarom de gehele gemeenschap die nu geen inkomsten meer heeft.

Bovendien ondersteunt de coöperatie via het eigen atelier daklozen en probleemjongeren uit de naaste omgeving. Zij bieden deze mensen, via het leren van een vak, een nieuw toekomstperspectief.

Ze zijn gelukkig moedig en krachtig. Het hele dorp helpt mee om de weverij schoon te maken, zodat ze spoedig aan de heropbouw kunnen starten. Maar ze moeten wel weer helemaal opnieuw beginnen. Alle weeframen zijn verloren gegaan, inclusief de wolvoorraad, de complete presentatieruimte, het kantoor, etc.

U kunt een donatie doen
om de coöperatie financieel te ondersteunen
in de heropbouw.

Neem contact met ons op zodat wij uw gift aan de coöperatie kunnen overmaken.

De afgelopen jaren heeft de weverij meerdere producten voor Fair Fabrics gemaakt, waaronder ook kussenhoezen. Veel is in de loop van de tijd uitverkocht. Vaak maken onze producenten reserve of extra producten, uiteindelijk kopen wij die van ze over zodat zij er niet mee blijven zitten. Een tweetal kussensets van deze bijzondere Marokkaanse coöperatie zijn daarom nog in onze webwinkel te koop. 

Zelf dragen we uiteraard direct bij aan de opbouw. Daarnaast willen we per verkochte kussenset een substantieel deel rechtstreeks aan onze coöperatie schenken.

 Kussenset 1: donatie aan de coöperatie € 37,50. (verkoopprijs € 75 incl. BTW)  

Kussenset 2: donatie aan de coöperatie € 50. (verkoopprijs € 99 incl. BTW)

Zolang de voorraad strekt.
De verzendkosten zijn voor onze rekening.