Tafellinnen voor NRC

Tafellinnen Fair Fabrics 2020

Exclusief voor de lezers van NRC heeft Fair Fabrics, in samenwerking met haar Tunesische vakatelier en de Nederlandse ontwerper Willemiek van Kuijlenborg, tafellinnen ontworpen. De gehele oplage is uniek genummerd en voorzien van een label met de naam van de maakster. 

Het tafellinnen heeft een witte basis, waarop heel substiel een onregelmatig lijnenspel is geborduurd. Met de kleuren koningsblauw en goud, in combinatie met kleine opengewerkte lijnen heeft u in een handomdraai een prachtig gedekte tafel.

Tafellinnen Fair Fabrics 2020

De tafellakens zijn verkrijgbaar in 2 maten, de set bijpassende servetten zijn allemaal net iets anders. Het tafellinnen is ambachtelijk geproduceerd door een klein vakatelier in het noorden van Tunesië. Met uw aankoop draagt u ook bij aan de groei van het ondernemerschap van dit Tunesische atelier.

Fair Fabrics tafellinnen 2020

Het tafellinnen worden gemaakt door een professioneel vakatelier in Tunesië. De oprichtster van het atelier is jarenlang werkzaam geweest in de mode industrie. Ze is zo’n 15 jaar geleden haar eigen werkplaats gestart, waar ze vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt heeft opgeleid tot professionele specialisten. Een duurzame manier van ondernemen waarbij deze vrouwen toch deel kunnen nemen aan het arbeidsproces en een eigen inkomen verwerven.

Tafellinnen Fair Fabrics 2020 Producent Tunesie

Materiaal: 50% katoen, 50% polyester
Kleur: wit, met borduursels van wit, goud en koningsblauw

Het tafelkleed kunt u in de machine wassen op maximaal 60 graden (programma delicate was). Na de eerste keer wassen zal er maximaal 2% krimp zijn. Niet bleken, niet centrifugeren en bij voorkeur apart wassen. Mocht u met de hand wassen dan niet uitwringen en niet borstelen. Bij eventuele vlekken kunt u het beste eerst inweken.

Handgemaakte producten hebben soms een klein schoonheidsfoutje, de charme van authentieke producten waardoor ze tevens goed te onderscheiden zijn van perfect gemaakte, vaak goedkopere kopieën. Elk tafelkleed en servet is uniek, want hoewel de werktekeningen standaard zijn, wordt alles met de hand gemaakt en zal niet alles kaarsrecht zijn. Kleuren, patronen en afmetingen kunnen daardoor zeer lichtjes afwijken. 

Tafellinnen Fair Fabrics 2020

Mocht u het tafelkleed zelf even willen zien voordat u hem aanschaft? Dan kunt u een afspraak maken voor een studiobezoek bij Fair Fabrics in Rotterdam. Neem daarvoor contact op via info@fairfabrics.nl

Tafellinnen Fair Fabrics 2020