Exclusief bij NRC

Zaterdag 30 april 2016 gaat de grote campagne van Fair Fabrics bij het NRC van start: Exclusief via de NRC Webwinkel kun je een handgemaakt, fair trade Berbertapijt op maat bestellen. De tapijten worden gemaakt door één van onze vaste samenwerkingspartners in Marokko. Bestellen kan tot 17 mei 2016, het tapijt wordt dan begin oktober thuisbezorgd.

We zijn ongelofelijk trots op deze samenwerking! Maar dat heeft vooral als reden dat we niet kunnen wachten om over 3 weken naar de coöperatie te gaan en samen met de dames de productie te starten. Ze kijken er ook erg naar uit en staan al in de startblokken om aan de slag te gaan. De campagne van het NRC bevestigd de succesvolle samenwerkingsvorm met de coöperaties, initiatieven en families in o.a. Marokko.

 

Fair-Fabrics-in-Marokko-cooperatie-berbertapijten

Alle vrouwen die zich hebben aangesloten bij de coöperatie werken samen met elkaar aan de groei en professionalisering van hun organisatie. Door de lokale economie op een eerlijke manier te stimuleren draagt Fair Fabrics bij aan duurzame economische ontwikkelingen om maatschappelijke meerwaarde te creëren. De eerlijke en transparante handel kan op deze manier de leefomstandigheden van de producenten en hun omgeving verbeteren, omdat ze rechtstreeks aan de inkomsten van eerlijke handel verdienen. Hiermee wordt het ondernemerschap en de zelfstandigheid van de producenten gestimuleerd.

Fair Fabrics is een social enterprise; winst is geen doel op zich, maar een middel om de missie te bereiken.

 

Social Enterprise LR