SOCIAAL ONDERNEMEN

Wat is sociaal ondernemerschap?

“Sociaal ondernemers zoeken innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Zoals: wat te doen met de 27.000 jongeren die jaarlijkse vroegtijdig school verlaten? Of de 2 miljoen Nederlanders die vereenzamen? Maar ook: hoe versnellen we de achterblijvende groei van duurzame energie of hoe creëren we banen voor mensen die aan de andere kant van de wereld in armoede leven?”

– social-enterprise.nl

Missie van sociale ondernemingen

Fair Fabrics is een sociale onderneming. Dat betekent dat wij – net als elke andere onderneming – een product of dienst in de markt zetten en een verdienmodel hebben. Geld verdienen is echter niet het hoofddoel, het is een middel om de missie te bereiken. Het doel van een sociale onderneming is maatschappelijke meerwaarde creëren, ook wel ‘impact’ genoemd. Wij doen dat in landen en gebieden die economische steun kunnen gebruiken.

Social Enterprise

Sociale ondernemingen zijn wereldwijd een groeiend fenomeen en ook in Nederland groeit deze groep ondernemers met de dag. Fair Fabrics is aangesloten bij Social Enterprise NL, de aanjager van de beweging van sociaal ondernemers.