OVER FAIR FABRICS

Fair Fabrics wil de wereld een beetje fijner maken door eerlijke en duurzaam verhandelde producten te verkopen. Zo dragen wij bij aan de economische situatie van ondernemers in ontwikkelingslanden. En blijven eeuwenoude ambachten bestaan.

Wie zijn wij?

Het kantoor van Fair Fabrics is gevestigd in Rotterdam. Vanuit hier werkt Karin Reinders samen met tientallen ambachtslieden, coöperaties en families verspreid over heel de wereld. Van Marokko tot Peru en van Tunesië tot Mongolië.  Samen ontwerpen en verbeteren zij de vaste fairtrade wooncollectie en ontwikkelen ze exclusieve productlijnen.

Karin is de spil in de organisatie. Zij zoekt in het binnen- en buitenland naar geschikte partners en streeft met haar sociale onderneming naar een betere wereld voor ambachtslieden.

Sinds 2011

“Ik ben Karin Reinders. In 2011 richtte ik Fair Fabrics op. Na jaren van reizen en werken in het culturele veld, voelde ik me aangetrokken door de prachtige ambachten die in elk werelddeel weer op een andere manier worden uitgeoefend.

Ik besloot op zoek te gaan naar producenten. Tijdens mijn zoektocht verdiepte ik me in andere culturen, religies en leefgewoonten. Ik ontdekte niet alleen mooie producten, maar werd ook geraakt door de verhalen achter deze producten.

Via Fair Fabrics deel ik handgemaakte producten met Nederlandse bedrijven en consumenten. En tegelijkertijd steun ik ambachtslieden, zodat zij kunnen doen waar ze goed in zijn. Namelijk bijzondere, unieke en vooral persoonlijke producten maken.”

Tijdens onze reizen bezoeken we natuurlijk onze producenten. En als het kan maken een korte film. Kijk met ons mee: