MISSIE

Wij streven naar een betere leefwereld voor lokale producenten in landen die economische steun goed kunnen gebruiken. En tegelijkertijd houden wij eeuwenoude ambachten in leven.

Wij geven een eerlijke prijs

In deze ontwikkelingslanden en gebieden stimuleren wij de lokale economie op een eerlijke manier. Wij letten niet op de verhoudingen op de internationale markt. Producenten krijgen een prijs die in verhouding staat tot de werkelijke productiekosten. Dit maakt ambachtslieden minder afhankelijk van lokale marktkoopmannen en andere tussenpersonen.

Wij stimuleren ondernemerschap

Rechtstreeks een inkomen verdienen, dat vinden wij normaal. Maar dat is niet voor elke ondernemer in de wereld een gewone gang van zaken. Daar willen wij wat aan doen. Fair Fabrics stimuleert ondernemerschap in ontwikkelingslanden. Wij kennen alle producenten zelf en financieren hen vooraf. Hierdoor zijn zij niet afhankelijk van de productverkoop en kunnen zij direct aan de slag.

Wij werken samen

Onze lokale producenten zijn onze partners. Samen ontwerpen en selecteren wij de fairtrade wooncollectie. Dat betekent dat onze kwaliteit gelijk staat aan hun expertise en ambachtelijke vaardigheden. We werken zowel met coöperaties, instellingen en families als met individuen. Zo draagt Fair Fabrics bij aan een betere continuïteit en onafhankelijkheid.